La Cerdanya amplia la Fira del Treball amb una gran trobada multisectorial

El Consell convoca les empreses i aspirants a una jornada per establir coordinacions i contractes

26.09.2017 | 08:35
Una edició de la Fira del Treball a Alp.

La Cerdanya ha decidit donar un nou impuls a la Fira del Treball que organitza des de fa cinc anys per potenciar-la com un espai de trobada entre les empreses dels diversos sectors de la vall i els professionals que busquen feina o volen fer créixer el seu negoci.

Així, el Consell Comarcal i el Consorci Alt Urgell Cerdanya han convocat la primera edició d'una jornada de treball conjunt, networking en l'argot tècnic, i han fet una crida a tots els professionals de la Cerdanya a participar-hi i establir noves xarxes de producció, distribució i facilitar nous contractes de treball.

El networking se celebrarà el dissabte 7 d'octubre als jardins del Consell Comarcal de la Cerdanya, a la plaça del Rec, conjuntament amb la cinquena edició de la Fira del Treball. La voluntat del Consorci Alt Urgell Cerdanya és crear una dinàmica d'intercanvi real entre les empreses de sectors que treballen en un mateix territori i un mateix públic destí però que sovint ni es coneixen.

Els responsables de la jornada han argumentat que el seu objectiu és «enfortir la coneixença mútua i els vincles entre els professionals del sector agroalimentari, restauració, comerç i turisme, encaixar oferta i demanda, buscar solucions a reptes existents, i encoratjar els possibles emprenedors a cercar iniciatives i projectes d'interès en aquest àmbit que facilitin la inserció laboral dels joves a les zones rurals». Els tècnics del Consorci han cridat als empresaris a sumar-se a la iniciativa i els han assegurat que « la vostra participació és fonamental, junts hem de construir el camí a seguir».

La participació a la trobada és gratuïta però cal incriure-s'hi prèviament per organitzar la dinàmica de la jornada, que es basarà en rondes de trobades entre els diversos empresaris perquè tots coneguin què fa cadascú i així puguin sorgir noves possibilitats de cooperació i coordinació. Aquesta mateixa dinàmica és la que seguirà la Fira del Treball, en la qual els aspirants a trobar feina es podran entrevistar directament amb els empresaris que necessiten personal.

Durant la jornada també es podran menjar productes agroalimentaris de la Cerdanya així com diverses xerrades sobre el ventall d'eines i models de finançament que hi ha a l'abast de l'emprenedoria o les experiències ja existents a la vall sobre cooperació empresarial. Aquests actes es faran a partir de les 10 del matí. La Fira del Treball es farà entre les 4 i les 7 de la tarda.

La jornada s'organitza amb la col·laboració de la direcció general de Joventut de la Generalitat, el Servei de Treball de l'Alt Pirineu, l'Ajuntament de Fontanals i el de Puigcerdà, el projecte Odisseu, el programa de Garantia Juvenil, EURES, Catalunya Emprèn, el Servei d'Ocupació, el ministeri de Treball i Seguretat Social de l'estat i la Unió Europea.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cerdanya/Alt Urgell

El cementiri vell de Saneja.
Guils convertirà en memorial visitable el cementiri en desús del nucli de Saneja

Guils convertirà en memorial visitable el cementiri en desús del nucli de Saneja

Arquitectes de Barcelona amb avantpassats al poble regalen un disseny per dignificar l'espai

D'espai abandonat a recinte visitable sobre la memòria local

D'espai abandonat a recinte visitable sobre la memòria local

La remodelació i posada en valor del cementiri vell de Saneja comportarà la...

Guils reordena l'accés a les pistes amb un aparcament

Guils reordena l'accés a les pistes amb un aparcament

L'actuació suposa la prèvia a la futura reforma dels edificis de serveis

El mal estat del carrer de Ronda obliga la Seu a replantejar-lo

El mal estat del carrer de Ronda obliga la Seu a replantejar-lo

L'Ajuntament de la Seu s'ha compromès via ple municipal a arranjar el carrer de Ronda de la...

All projecta un recorregut medieval al voltant de 60 sepultures trobades

All projecta un recorregut medieval al voltant de 60 sepultures trobades

L'Ajuntament prepara un centre d'interpretació als nous locals a tocar de l'església de Santa Maria

Masella xifra en quasi 5.000 els esquiadors del cap de setmana d'obertura

Masella xifra en quasi 5.000 els esquiadors del cap de setmana d'obertura

El primer cap de setmana de la temporada a Masella ha evidenciat als seus responsables que els...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema