L'operació tornada va ser complicada al tram de la C-16 que transcorre al nord del Berguedà. Segons el Servei Català de Trànsit, s'hi va registrar al llarg del dia més de 10 quilòmetres de cua en sentit Barcelona que començaven a la Nou de Berguedà. A la tarda és quan es van concentrar el cúmul més important de cotxes en aquest punt i és que hi va haver fins a 14 quilòmetres de retencions. Al vespre encara hi havia en aquest tram 11 quilòmetres de cua.

La Cerdanya va ser un altre punt complicat de la xarxa viària de la regió central en l'operació tornada del pont del Pilar, i és que també hi va haver retencions, tot i que menys importants, en el tram de la C-16 que passa pel municipi d'Urús, molt a prop del túnel del Cadí, a la tarda.

Al vespre es va anar complicant la circulació a les comarques de la Catalunya Central més properes a la zona metropolitana de Barcelona, que és quan van recollir els trànsit de les persones que han passat uns dies fora pel pont i tornaven ahir a casa. A la C-55 es van registrar tres quilòmetres de cues a l'alçada de Castellgalí, segons els Servei Català de Trànsit, i també diversos punts de l'A-2: a Jorba dos quilòmetres i quatre a Esparreguera.

Toc d'alerta

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha enviat un «toc d'alerta» als conductors davant l'elevada sinistralitat a les carreteres catalanes durant el pont del Pilar. En declaracions a l'ACN, la directora de l'SCT, Eugenia Doménech, ha qualificat el cap de setmana llarg de «dramàtic», ja que des de dimecres a la nit han mort nou persones en cinc accidents de trànsit. Tres dels sinistres van ser xocs frontals i dos van ser per «sortides de via». Davant d'aquest negatiu balanç, Doménech va demanar als conductors «molta prudència i atenció perquè qualsevol incident pot tenir un resultat dramàtic».

Divendres a la nit hi va haver un accident mortal al municipi anoienc de Santa Maria de Miralles després que un jove de 24 anys, veí de la Llacuna, morís en sortir de la carretera quan conduïa una motocicleta.

El darrer accident mortal va tenir lloc ahir cap a un quart de 8 del matí a la carretera C-31, a l'altura de Ventalló, on el conductor d'un turisme va perdre la vida en xocar frontalment contra una furgoneta. La víctima és un jove de 28 anys veí de Torroella de Montgrí. Amb aquesta mort, ja són nou les persones que han perdut la vida a les carreteres catalanes durant el pont del Pilar.

A part, dissabte es va registrar l'accident més tràgic quan quatre joves van perdre la vida a al terme municipal de Molló (Ripollès). Per causes que encara s'estan investigant, el vehicle, que anava de Setcases a Espinavell, va bolcar i va caure fins a una pista forestal situada desenes de metres més avall. Els ocupants del tot terreny, que tenien entre 29 i 35 anys, eren veïns de Barcelona, Esplugues de Llobregat i Terrassa.