Els alcaldes de l´Alta Cerdanya han acordat dirigir-se a la direcció de l´hospital transfronterer per fer arribar a la seva població més informació sobre les especialitats que ofereix. A proposta de l´alcaldessa d´Angustrina, els alcaldes de l´Alta Cerdanya reunits en la última Assemblea General d´Alcaldes de la Diada de Cerdanya a Porté, han establert que es posaran en contacte amb el centre mèdic per acostar-lo més als seus veïns.

Aquest és un objectiu que coincideix totalment amb el del mateix Hospital Comú de Cerdanya, un dels reptes del qual és, precisament, anar guanyant pes en l´atenció mèdica als veïns de l´Alta Cerdanya i el Capcir. En aquesta part del territori, els pacients es regeixen sota el sistema tradicional del metge de família, el qual porta els historials de cada membre i els deriva als especialistes que considera oportú. En aquest sentit, els alcaldes cerdans han considerat idoni que els metges de família francesos vagin derivant cada vegada més els seus pacients a l´Hospital Comú de Puigcerdà en comptes dels centres de Perpinyà o Prades de Conflent. En el trancurs de la trobada, els alcaldes de l´Alta Cerdanya han reconegut com a seu l´Hospital de Puigcerdà, al qual cada vegada hi va més població de nacionalitat francesa.

Els representants de les comunes van pactar mirar de publicar i distribuir informació concreta sobre les especialitats mèdiques que ofereix el centre. En les pròximes setmanes els alcaldes concretaran amb el mateix hospital com es materialitza aquesta demanda, que d´altra banda el centre hospitalari ja porta a terme a través del seu pla de comunicació. D´altra banda, els alcaldes també han establert que les pròximes edicions de la Diada de Cerdanya se celebrin a Enveitg i Fontanals. L´Institut d´Estudis Ceretans ha valorat satisfactòriament les dues seus.