EN DIRECTE

225.000 euros recaptats per l'impost turístic es destinaran a Organyà

La direcció general de Turisme subvenciona el projecte Turisme Esportiu 2020

10.11.2017 | 12:04

La Generalitat, a través de la direcció general de Turisme, destina 398.686,72 euros a projectes de foment territorial del turisme al Pirineu de Lleida. Aquests diners -obtinguts de la recaptació de l'impost sobre estades en establiments turístics (IEET)- serviran per crear o rehabilitar infraestructures i espais turístics, recuperar itineraris, millorar la senyalització o donar suport a algunes iniciatives turístiques, entre d'altres. En concret, al Pirineu lleidatà, s'ha concedit una subvenció de 225.000 euros a l'Ajuntament d'Organyà (Alt Urgell) per a l'impuls del projecte Turisme Esportiu Organyà 2020, i un ajut de 173.686,72 euros al Consell Comarcal del Pallars Sobirà per a la dinamització turística d'aquesta comarca, i en particular per al desenvolupament de la Ruta turística de l'electrificació del Pallars. En el conjunt de Catalunya, la Generalitat destina 3 milions d'euros als plans de foment territorial del turisme.

La Generalitat ha concedit enguany 3 milions d'euros en subvencions a diferents ens locals de Catalunya, amb l'objectiu de donar suport al desenvolupament de diversos plans de foment territorial del turisme. Entre els 11 projectes subvencionats aquest 2017, hi ha el d''Impuls Turisme Esportiu Organyà 2020', de l'Ajuntament d'Organyà, que rebrà 225.000 euros, i el de 'Dinamització turística del Pallars Sobirà. Ruta turística de l'electrificació del Pallars, presentat pel consell comarcal i que comptarà amb un ajut de 173.686,72. En el conjunt de la demarcació de Lleida les subvencions concedides accedeixen a 576.191,02 euros, si a aquestes dues iniciatives també s'hi suma el 'Projecte bàsic per la dinamització turística del municipi de Sant Llorenç de Morunys-Feel la vall de Lord', presentat per aquest municipi del Solsonès i que rebrà 177.504,30 euros.

Des del 2014 -any en què es van posar en marxa els plans de foment territorial- i fins el 2017, la direcció general de Turisme haurà subvencionat 73 projectes amb un import total de prop de 23 milions d'euros. Aquestes subvencions han propiciat que es posin en marxa projectes per valor de més de 64 milions d'euros, xifra que suposa una important inversió per dinamitzar turísticament moltes zones de Catalunya.

Aquest 2017 la Generalitat subvenciona fins el 50% dels projectes presentats amb un màxim de 350.000 euros. La disminució del nivell de les subvencions respecte a exercicis anteriors és un dels efectes de la reducció del pressupost del que disposa la Generalitat destinat a coordinar la gestió de política turística de Catalunya. Cedir als municipis el 50% de l'impost sobre les estades en establiments turístics (IEET) ha suposat afeblir la capacitat d'inversió del Govern per a les polítiques que contribueixen a millorar el model turístic de la destinació catalana.

L'objectiu d'aquests ajuts ha estat posar al servei dels ens locals del sector turístic català un programa de subvencions per afavorir que les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat. De la mateixa manera, aquesta línia d'ajuts va en sintonia amb el que proposa el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya: apostar per un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat a partir de l'equilibri territorial, la diversificació de l'oferta, l'orientació a la demanda, la desestacionalització i la innovació de producte, per fer del turisme una activitat generadora de riquesa i d'ocupació al servei de la ciutadania.

Enguany, aquestes subvencions es regeixen per l'ordre EMC/93/2017, de 18 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions als ens locals de Catalunya per al desenvolupament de plans de foment territorial del turisme, així com per la resolució EMC/1265/2017, de 31 de maig, de publicació de la convocatòria de l'any 2017.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cerdanya/Alt Urgell

La presentació de GastroPirineus, amb participació de CCIPirineusMed
L'empresariat se suma al transfronterisme

L'empresariat se suma al transfronterisme

Les Cambres de Comerç de Girona, Lleida, Andorra i Perpinyà s'uneixen en un CCIPirineusMed que...

Guils convertirà en memorial visitable el cementiri en desús del nucli de Saneja

Guils convertirà en memorial visitable el cementiri en desús del nucli de Saneja

Arquitectes de Barcelona amb avantpassats al poble regalen un disseny per dignificar l'espai

D'espai abandonat a recinte visitable sobre la memòria local

D'espai abandonat a recinte visitable sobre la memòria local

La remodelació i posada en valor del cementiri vell de Saneja comportarà la...

Guils reordena l'accés a les pistes amb un aparcament

Guils reordena l'accés a les pistes amb un aparcament

L'actuació suposa la prèvia a la futura reforma dels edificis de serveis

El mal estat del carrer de Ronda obliga la Seu a replantejar-lo

El mal estat del carrer de Ronda obliga la Seu a replantejar-lo

L'Ajuntament de la Seu s'ha compromès via ple municipal a arranjar el carrer de Ronda de la...

All projecta un recorregut medieval al voltant de 60 sepultures trobades

All projecta un recorregut medieval al voltant de 60 sepultures trobades

L'Ajuntament prepara un centre d'interpretació als nous locals a tocar de l'església de Santa Maria

Enllaços recomanats: Premis cinema