La sala La Cuina del centre cultural Les Monges de la Seu acull des d'aquest divendres l'exposició «Una nova Catedral? Puig i Cadafalch i les restauracions de la Catedral d'Urgell al segle XX». La mostra s'ha organitzat amb motiu de l'Any Josep Puig i Cadafalch, que commemora el 150è aniversari del naixement de l'arquitecte modernista.

L'exposició se centra en imatges fotogràfiques i documents d'arxiu, i fa un repàs de l'evolució arquitectònica de la catedral al llarg del segle XX.

La mostra posa en relleu l'ampli abast de les restauracions que s'hi van dur a terme i fa evident el canvi de fesomia del monument. L'objectiu és «explicar que la catedral ha estat objecte de múltiples intervencions al llarg dels segles, partint d'una fàbrica original romànica, que, com qualsevol edifici, ha sofert afegits i modificacions seguint els estils artístics i els gustos estètics de les diferents èpoques», segons han explicat els responsables de l'exposició.

L'exposició l'organitzen l'Ajuntament, el Consell i l'Arxiu Comarcal, el Bisbat, la biblioteca, el Col·legi d'Arquitectes i l'IECAU.