L'Ajuntament de la Seu i l'Associació de Botiguers han omplert el nucli antic i els carrers de la primera anella de l'eixample de tions a partir dels quals faran propostes d'activitats per als infants per les festes de Nadal.

Així, segons ha explicat l'Ajuntament, al voltant dels nou tions màgics s'han organitzat dues activitats adreçades al públic familiar. D'una banda, un itinerari guiat que ha estat batejat com «Busquem els tions màgics», que se centra en tres sortides guiades que tindran lloc el divendres 8 i el dissabte 23 de desembre i el dijous 4 de gener, per anar a buscar les 9 soques que hi ha repartides per la Seu. L'activitat és gratuïta i s'iniciarà a l'Espai Ermengol. Per l'altra, el «Bateig dels tions», que es farà el dissabte 23 de desembre, a 2/4 de 8 del vespre a la plaça Sant Roc, on hi ha instal·lada una bústia màgica.

Per participar en aquesta activitat cal omplir una butlleta que els botiguers de la Seu repartiran per poder-hi proposar un nom per a cadascun dels 9 tions màgics. Una vegada omplerta, cal dipositar-la a la bústia màgica. Les activitats, incloses en la campanya «El món màgic de les muntanyes», tenen com a objectiu ambientar els carrers comercials de la Seu i implicar-hi els infants.