L'exalcalde d'Alp Cosme Ruaix s'ha pres amb resignació la reobertura del cas de l'abocador. Ruaix, que va ser alcalde pel PSC, ha lamentat que «ja fa vuit anys».

El polític d'Alp ha valorat la decisió de l'Audiència Provincial de Girona en dos vessants. Per una banda, el fet que hagi desestimat que els abocaments a la zona boscosa de la Molina pròxima a les pistes d'esquí es tractés d'una acció tipificable com a delicte mediambiental: «De moment, el més important és que el delicte mediambiental no existeix i per tant la causa queda arxivada».

Quant a les possibles accions de prevaricació per part del govern municipal que va encapçalar, Ruaix ha argumentat que «l'Audiència ha demanat que s'investigui més, la qual cosa no vol dir que hi hagi d'haver res. Es va remenant i remenant, però de moment el problema principal ja queda definitivament arxivat, i pel que fa a l'altra qüestió, doncs que mirin, què vol que digui». L'excalde ha remarcat que «jo estic molt tranquil» i s'ha mostrat convençut que la seva actuació es va ajustar a la llei «des del primer moment».

Ruaix no sap encara què comportarà la reobertura del cas i si hi haurà una nova vista. En tot cas, ha remarcat que el que ha de fer és no posar-se nerviós.