El Museu de Llívia serà aquestes fests de Nadal un espai de jocs i activitats familiars. L´objectiu d´aquesta nova ambientació és atraure nous visitants i reimpulsar l´equipament cultural com un dels pols d´atracció turística de la població.

Sota el programa ´Nadal al Museu´, els responsables del centre d´interpretació de la Farmàcia de Llívia han establert un programa d´activitats que han de convertir la visita a les sales del Museu en una gimcana cultural. Es tracta de jocs de descoberta i reconeixement amb els sentits a partir de plantes medicinals que es portaran a terme en una jornada de portes obertes el dia 30 a la tarda. Aquesta activitat se suma al programa d´activitats culturals i lúdiques del Museu i l´àrea de turisme de Llívia com ara un concert de la Polifònica de Puig-Reig, que se celebrarà en el marc de la Marató de TV3.

Per a la realització d´aquesta campanya de Nadal, el Museu de Llívia s´ha unit a la Xarxa de Museus de les comarques de Girona, de manera que els nens i famílies que participin en el joc de descoberta podran accedir a entrades i promocions. Així, els nens hauran de cercar quatre estrelles del Nadal que s'han perdut. Per a fer-ho, disposaran d'un antifaç, que els convertirà en superheroi del museu. Un cop hagin aconseguit la seva missió, els nens rebran un premi i entraran en un sorteig de dispositius digitals i entrades per a la resta de museus de la demarcació, entre els quals hi ha, per exemple, l´Etnològic del Montseny, la Gabella d´Arbúcies, l´Arqueològic Comarcal de Banyoles, el Museu Darder, l´Espai d'Interpretació de l'Estany d Banyoles o el Terracotta de la Bisbal.