Puigcerdà viu des d'aquest cap de setmana un ambient de Nadal que de manera extraordinària combina la decoració pròpia de les dates amb els elements de reivindicació pels presos polítics i les mancances democràtiques de l'Estat espanyol. Ajuntament i comerciants han inaugurat aquest dissabte al vespre una campanya de Nadal que mira d'allargar-se el màxim possible en el calendari i de programar el màxim nombre d'actes de tot tipus perquè esdevingui un pol d'atracció turística més.

De la mateixa manera que a l'estiu, l'Ajuntament de Puigcerdà s'ha proposat farcir el programa de Nadal amb propostes variades lligades tant a la cultura com a l'esport i les tradicions per atraure més visitants. Així,per exemple, aquest divendres se celebrarà una nova sessió del programa Orgues de Ponent i del Pirineu a l'església de Sant Domènec.

En l'apartat cultural, el programa inclou el Concert de Nadal de al Coral Flor de Neu al Casal Sant Domènec, la Trobada de Poesia i música de d'hivern completada amb el cant de la sibil·la el dia 30 i el Concert de Cap d'Any i dia 1 de gener amb l'Orquestra Simfònica del Vallès al Casino Ceretà.

En el camp de la solidaritat, la campanya nadalenca preveu les jornades vinculades a La Marató de Televisió de Catalunya el cap de setmana del 17 de desembre i la cursa solidària de Sant Silvestre, que es farà el dia 30 a partir de les deu del matí.

Casal per la feina dels pares

Per permetre als pares treballar aquests dies de màxima afluència turística mentre els fills tenen vacances escolars, l'àrea de Joventut de l'Ajuntament organitza el Casal de Nadal «La Quitxalla Winter», que se celebrarà entre els dies 27 de desembre i 5 de gener. La proposta complementa els actes infantils i de Reis.