Alguns establiments de la Cerdanya penjaran aquest cap de setmana llarg de la Puríssima el cartell de complet.

El sector de l´hoteleria encara aquest pont turístic amb la previsió d´assolir una ocupació mitjana a la comarca del 80%. Aquest percentatge s´assolirà en la pràctica majoria dels establiments hotelers durant el tram final del pont, mentre que entre aquest dimecres i dijous l´ocupació serà menor. Igualment, alguns establiments a tocar de les pistes d´esquí rondaran el 100%, on el pont també serà més bo a partir de dimecres.

Els dos principals factors que influeixen en aquesta previsió són, d´una banda, la neu que ha caigut en les últimes hores, que si bé no permet oferir el millor panorama de les estacions d´esquí sí les ha posa a punt per les primeres baixades. De l´altra, la configuració de les festes en el calendari, amb un pont molt clar a partir de divendres i, pels més afortunats un acueducte festiu a partir de dimecres. Per aquest motiu, els professionals del sector creuen que els dies més forts del pont seran a partir de divendres.La portaveu de l´Associació d´Hoteleria de la Cerdanya, Núria Vidal, ha explicat que les reserves han marcat un bon ritme i que, per tant, els hotels viuran un bon pont, molt similar al d´anys anteriors. Vidal ha emfatitzat que «aquesta neu ens ha acabat d´empenyer una mica per tal que el pont sigui, com ho és cada any, l´inici de la campanya de Nadal».

Els gremis professionals de les demarcacions de Girona i Lleida han coincidit en aquesta previsió d´una ocupació mitjana del 80%, sent com és habitual les cases de turisme rural les que millors percentatges aconseguiran gràcies a les seves ofertes de turisme familiar. Les estacions d´esquí de la Molina i Masella ofereixen gruixos d´entre 20 i 45 centímetres.