L'Ajuntament de la Seu ha instal·lat a la plaça dels Oms, integrat als murs de la catedral de Santa Maria, el pessebre amb què cada any ambienta el centre durant les festes de Nadal. Es tracta del pessebre que el 2012 l'Ajuntament de Barcelona va regalar al de la Seu després d'haver-lo exposat a la plaça Sant Jaume. És un pessebre que recrea elements romànics com ara arcs i pintures murals.

L'escenografia del pessebre queda integrada al conjunt romànic de la catedral a la zona dels jardins que formen el seu perímetre. L'espai ocupa un espai molt visitat i freqüentat pels veïns i visitants de la Seu perquè queda a l'inici de l'itinerari pel nucli històric i a la plaça on dimarts i dissabtes es munta el mercat setmanal.

La instal·lació del pessebre, que és de grans dimensions, s'emmarca en el programa d'activitats «El Món Màgic de les Muntanyes», que es va estrenar el cap de setmana passat amb un gran acte d'encesa de llums. L'acte es va complementar amb un castell de focs i una sessió de mapatge projectada sobre la façana del temple.