L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat modificar l'horari dels plens municipals a fi i efecte de propiciar la conciliació de la vida laboral i familiar tant dels polítics com dels veïns que els vulguin presenciar.

Amb l'aprovació d'aquesta nova mesura, les sessions de ple se celebraran a partir d'ara a les set de la tarda i no a les vuit, com s'ha fet tradicionalment. Tanmateix, els plens es continuaran convocant igualment cada segon dilluns de mes.

L'aprovació s'ha fet amb el suport dels grups municipals del PDeCAT al govern, i també dels d'ERC i Compromís per la Seu, a l'oposició. El regidor de la CUP s'hi va oposar amb l'argument que la mesura no beneficiarà de facto els ciutadans que hi vulguin assistir i, doncs, es tracta tan sols d'una aprovació simbòlica. La proposta ha obert el debat de la conveniència d'adaptar els horaris laborals de la ciutadania a les seves necessitats familiars.

Durant la sessió plenària en què es va discutir aquesta mesura, el regidor de la CUP a la Seu, Pau Lozano, va lluir una pancarta reivindicant la llibertat dels presos polítics.