La Residència Sociosanitària de Puigcerdà tindrà per primer cop des de la seva inauguració, l'any 2000, més places públiques que privades. L'ampliació recent a 3 places més i la concessió de 7 de públiques per part de la Generalitat farà que en els pròxims mesos l'equipament faci un gir històric en la seva gestió. La popular Resi tindrà 47 places públiques i 41 de privades. Aquesta dinàmica respon a una voluntat estratègica de la Fundació Hospital de Puigcerdà i l'Ajuntament local, que en són els seus gestors, d'arribar en un futur pròxim a la seixantena de places públiques, i ser-ne la majoria de l'equipament.

L'any passat la residència tenia 36 places públiques. D'aquestes, va passar a 40 a final d'any. Ara la Generalitat n'ha concedit 7 més i en tindrà 47. D'aquesta última concessió, 3 són noves, de manera que l'equipament s'ampliarà a 88 places. Amb més atenció pública, la residència s'assegura els ingressos estables, que arriben de la Generalitat. D'altra banda, es possibilita la reducció de la llista d'espera, que es mou entre 60 i 70 persones. Aquesta llista d'espera constata la gran demanda de places públiques a la Cerdanya.

El tercer element que persegueix aquesta estratègia és permetre l'accés als seus serveis amb unes tarifes més econòmiques. L'alcalde i president de la Fundació Hospital de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha explicat que «quan el setembre del 2014 es va traslladar l'atenció mèdica d'aguts a l'Hospital de Cerdanya, el Transfronterer, la Fundació es va quedar amb les dues branques que formen l'atenció primària i l'atenció sociosanitària. En aquest moment ens obliga a fer un replantejament de l'estratègia, que ha de passar per l'increment de les places públiques, això explica que en un any les hem augmentat el 30%». Piñeira ha afegit que «les places públiques ens asseguren uns ingressos molt recurrents, te les paguen i sempre estan ocupades perquè estan concertades amb el departament de Treball, Afers Socials i Famílies, de manera que són ingressos fixos».

En els pròxims mesos la Fundació vol alliberar espais a la residència reubicant serveis socionsanitaris en altres edificis municipals per poder augmentar les places més enllà de les 88 actuals, i que de les 47 de públiques d'ara es pugui superar les 55.