Les previsions s'han complert als establiments turístics de la Cerda-nya. El turisme de neu ha omplert, durant el pont de la Puríssima, els hotels i restaurants a tocar de les principals estacions d'esquí de la zona. Bona part dels establiments han penjat el cartell de complet, i els seus responsables, consultats per aquest diari, valoren molt positivament l'afluència de visitants.

Un dels municipis amb més activitat durant els dies del pont ha estat Alp, a tocar de les pistes de Masella i La Molina. Des de feia unes setmanes, moltes de les places hoteleres que s'ofereixen al poble ja estaven plenes. Així ho asseguren els responsables d'alguns hotels que han explicat a Regió7 que aquest pont de la Puríssima ha estat un dels millors dels darrers anys. Frank Vila, propietari de l'hotel Ca l'Eudald, assegurava que hi ha hagut moviment cada dia. «Des de dimecres fins a dissabte no hem parat», explicava. «Si hi ha neu i es pot esquiar, la gent puja perquè te ganes de muntanya», assegurava. A més a més, creu que «quan es tracta d'un pont tan llarg, sempre hi ha més moviment de persones».

David Castell, propietari de l'hotel Roca, també a Alp, té la mateixa opinió. «Hem omplert cada dia i en el moment que ens quedava alguna habitació buida, de seguida tornava a quedar reservada», explicava ahir. «La climatologia ha permès que es pugui fabricar neu, i la gent sap que es pot esquiar bé», assegurava.

A més a més, creu que «a banda dels aficionats a l'esquí, també hi ha un tipus de turisme que busca natura i muntanya i també escull la Cerdanya per passar-hi uns quants dies».

Un altre dels establiments que ha penjat el cartell de complet ha estat l'hotel Alp Masella, a tocar de les pistes d'esquí. El seu director, Jaume Sebastián, assegurava que l'ocupació ha estat excel·lent i que esperen que aquest bon inici de temporada tingui continuïtat durant les properes setmanes. «Després d'aquest pont, els dies d'entre setmana tenim moltes reserves de grups escolars pràcticament fins al març», va destacar Sebastián.

El turisme rural també omple

Les cases de turisme rural a les comarques de muntanya de la Catalunya Central han assolit entre el 90 i el 95% d'ocupació durant els cinc dies del pont de la Puríssima, especialment i amb més intensitat durant el cap de setmana.

Les bones previsions també s'han complert i el sector tanca un bon pont atesa la recuperació econòmica i també al fet que, enguany, els festius han caigut bé, en un dimecres i un divendres.

El client majoritari dels hotels de la Catalunya Central és l'empresari i, per aquest motiu, l'ocupació sol ser baixa en dies festius com els del pont de la Puríssima. Tanmateix, per al sector turístic rural, aquest pont de desembre és dels més forts de l'any i, després d'una caiguda en l'ocupació de l'any passat, enguany s'ha recuperat la tendència positiva amb unes previsions d'ocupació que s'han apropat al 100%.

És el cas del Berguedà, on el turisme rural ha assolit una ocupació d'entre el 85 i el 90% durant la setmana i del 95% durant el cap de setmana. Ara, el sector espera que aquesta tendència positiva continuï en les festes de Nadal. De fet, tot apunta que la temporada serà molt bona, ja que, per exemple, ara ja no hi ha cap casa gran de turisme rural lliure per als dies de Cap d'Any.

Montserrat, al 95%

A Montserrat, una de les zones turístiques per excel·lència del Bages i de la Catalunya Central, l'ocupació s'ha situat a l'hotel Abat Cisneros i a les cel·les Abat Marcet al 95% entre el dimecres 6 de desembre i el dissabte 9, una xifra superior a la de la tendència dels darrers anys, quan l'ocupació ha estat d'entre el 50 i el 65%.