L´Ajuntament de Guils, com el de Puigcerdà, també ha apostat per les ajudes universals als estudiants. Així, ser jove de Guils i estar estudiant un curs entre Educació Infantil i el Batxillerat de la comarca comporta una ajuda d´entre 50 o 150 euros, independentment de la renda familiar.

L´Ajuntament de Guils ha aprovat una partida de 3.800 euros per destinar a les ajudes universals per als estudis, que beneficiaran a una quarantena de nens i joves, els quals van en la seva totalitat a centres de Puigcerdà o altres poblacions perquè el municipi no en té. Les ajudes són de 150 euros pels alumnes que fan Batxillerat, Formació Professional de grau mitjà o educació sencundària obligatòria (ESO), primer o segon cicle; 100 euros pels alumnes d´educació primària obligatòria, ja sigui en cicle inicial, mitjà o superior i 50 euros pels alumnes d´educació infantil. Les famílies han rebut l´ajuda a través d´un xec bancari. L´alcalde de Guils, Valentí Tuset (PDECat) ha argumentat l´atorgament d´una ajuda universal amb el fet que «d´aquesta manera no caiem en greuges comparatius que després suposen situacions molt complicades, per això preferim basar-nos en el principi d´igualtat, donem el mateix per a tothom».

Tuset ha remarcat que l´ajuda als escolars formava part del seu programa electoral, de manera que era un «compromís». Igualment, ha emfatitzat que els estudis dels joves «suposa una despesa adicional per a les famílies i tot i que no tenim gaires joves, és una ajuda molt ben rebuda per tothom».