L'Ajuntament de Guils, com el de Puigcerdà, també ha apostat per les ajudes universals als estudiants. Així, ser jove de Guils i estar estudiant un curs entre educació infantil i batxillerat a la comarca comporta una ajuda d'entre 50 i 150 euros, independentment de la renda familiar.

L'Ajuntament de Guils ha aprovat una partida de 3.800 euros per destinar a les ajudes universals per als estudis, que beneficiaran a una quarantena de nens i joves, els quals van en la seva totalitat a centres de Puigcerdà o altres poblacions perquè el municipi no en té. Les ajudes són de 150 euros per als alumnes que fan batxillerat, formació professional de grau mitjà o educació sencundària obligatòria (ESO), primer o segon cicle; 100 euros per als alumnes d'educació primària obligatòria, ja sigui en cicle inicial, mitjà o superior; i 50 euros per als alumnes d'educació infantil. Les famílies han rebut l'ajuda a través d'un xec bancari. L'alcalde de Guils, Valentí Tuset (PDeCat), ha argumentat l'atorgament d'una ajuda universal pel fet que «d'aquesta manera no caiem en greuges comparatius que després suposen situacions molt complicades, per això preferim basar-nos en el principi d'igualtat, donem el mateix per a tothom».

Tuset ha remarcat que l'ajuda als escolars formava part del seu programa electoral, de manera que era un «compromís». Igualment, ha emfatitzat que els estudis dels joves «suposen una despesa addicional per a les famílies i, tot i que no tenim gaires joves, és una ajuda molt ben rebuda per tothom».