Puigcerdà ha decidit executar la inversió per a la retirada definitiva de la maquinària de la pista de gel, un equipament històric que des dels anys 80 ha permès a la capital cerdana fixar en els esports de gel un dels seus principals distintius. La renovació total de la maquinària deixarà enrere anys de problemes i solucions urgents per uns compressors que ja es van comprar de segona mà fa més de tres dècades.

L'actuació consistirà en la substitució de la segona meitat dels compressors que permeten la fabricació i manteniment de la pista de gel, després que fa tres anys ja se'n van canviar una part. La inversió total assignada per a la substitució dels compressors és de 180.000 euros. La primera fase de la renovació també va tenir un pressupost al voltant dels 170.000 euros. En total, el projecte haurà costat uns 350.000 euros. El consistori ja ha adjudicat a l'empresa gironina Itisa SL l'execució de les obres.

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha remarcat que «amb això quedarà renovada tota la maquinària de la pista de gel, que és una d'aquelles inversions que no es veuen gaire perquè no llueixen però són molt importants, perquè la pista de gel és un dels equipaments més importants de la vila».

L'alcalde ha argumentat que «hem tingut la sort que la pista de gel ha durat més del que era esperable per a una pista de segona mà, probablement gràcies al manteniment que s'hi ha fet i als tècnics que s'hi han dedicat... però hem arribat fins aquí».

Les obres de substitució dels compressors s'iniciaran el mes de maig, coincidint amb el final del període de competicions dels equips de cúrling, hoquei i patinatge que utilitzen la instal·lació. L'Ajuntament treballa amb la previsió que les obres es puguin enllestir abans de l'estiu, quan la pista esdevé un dels atractius turístics de la temporada. Des d'ara fins al mes de maig l'empresa adjudicatària farà la preparació i el muntatge de la maquinària, segons ha apuntat Piñeira. El projecte s'ha executat a partir d'un conveni amb el Club Poliesportiu Puigcerdà.

La maquinària de la pista de gel de Puigcerdà es va comprar a principi dels anys 80 a una entitat de Sevilla, de manera que ja llavors era de segona mà. Amb els quasi 40 anys de servei s'ha anat deteriorant fins al punt que els tubs van anar congelant també el subsòl de la pista.