Nou intent per popularitzar i estendre la participació i el coneixement social del guardó del Cerdà de l'Any. L'Institut d'Estudis Ceretans (IEC), que lidera amb Ràdio Pirineus, l'Institut d'Estudis Ceretans i Amics de Cerdanya la convocatòria d'aquest premi des de l'any 1985, ha anunciat la reformulació dels terminis i els mitjans de difusió del certamen perquè s'hi puguin implicar més veïns i entitats de la vall.

L'IEC, que està en ple procés de renovació de la junta directiva després de superar el perill de desaparició, vol que el Cerdà de l'Any sigui un dels puntals pel que fa a les activitats anuals i el seu contacte amb la població. Per això els nous membres de la junta han decidit, d'entrada, mantenir el guardó i, també, ampliar els terminis de votació.

L'objectiu de l'ampliació és donar temps a la nova junta a activar una campanya de difusió que faci més gran el certamen. Així, veïns, institucions i entitats de la Cerdanya tenen ara temps fins el 28 de febrer, és a dir, tres setmanes més de les inicialment previstes, per presentar fins a dos candidats. Es poden proposar tant persones físiques com associacions o ajuntaments sempre que es justifiqui la candidatura.

Les propostes es poden vehicular a través dels ajuntaments dels dos costats de la frontera o bé directament a l'adreça electrònica de l'IEC. Amb l'ampliació d'aquest termini també s'allarga la resta del procés, de manera que el vot final amb els tres finalistes es farà entre els dies 1 i 21 d'abril a través també dels consistoris i del correu. La proclamació del Cerdà de l'Any 2017, que en serà la 32a edició, es farà en una cerimònia el 29 d'abril. Igualment, la nova junta ha impulsat una campanya de difusió a les xarxes socials i el web i han fet una crida a eixamplar la base social d'aquest certamen clau per a la identitat comarcal.