Els primers estudis sobre el balanç d'activitat mèdica a l'Hospital de Cerdanya mostren que el centre ofereix als seus usuaris un temps d'espera per a operacions i visites que és de la meitat respecte de la mitjana dels hospitals catalans. La direcció del centre ha apuntat que la principal raó d'aquesta atenció privilegiada és la relació entre l'equip humà i tècnic que ofereix l'hospital respecte de la població a la que serveix regularment.

Les estadístiques de l'hospital apunten que, de mitjana, els cerdans i capcinesos que s'hi han d'operar han d'esperar 70 dies, un temps que és menys de la meitat dels 144 dies de la mitjana dels centres catalans. Igualment, els pacients que demanen una visita mèdica especialitzada a través del seu centre d'atenció primària, se'ls assigna un temps d'espera de 64 dies, també al voltant de la meitat dels 114 que han d'esperar els pacients d'altres centres més massificats.

Pel que fa a les proves diagnòstiques, l'Hospital de Cerdanya les assigna amb un temps d'espera de 19 dies, mentre que la mitjana catalana és de 67 dies. La direcció de l'hospital ha apuntat que la clau d'aquesta atenció més ràpida és la «poca densitat de població en el territori de referència». En aquest sentit, el Transfronterer va ser dissenyat per donar servei a una població potencial de 33.000 habitants comptant-hi tots els de la Baixa i l'Alta Cerdanya i el Capcir. Aquesta xifra de població suposa un salt respecte de la població de referència de l'antic Hospital de Puigcerdà. Igualment, el centre multiplica els recursos les temporades turístiques, en què la vall triplica el nombre d'habitants.