La primera sessió del taller antirumors que s'ha fet a l'Alt Urgell va ser un «èxit de participació», segons han explicat els impulsors d'aquesta iniciativa que té com a objectiu desfer rumors i estereotips sobre la diversitat i afavorir la convivència intercultural a la nostra comarca.

En aquesta primera trobada hi han participat un total de 33 persones (22 dones i 11 homes) que representaven entitats com Dones de la Vansa, Associació Islàmica Alt Urgell, Església Evangèlica la Seu d'Urgell, Agrupament escolta Urgellenc, Ateneu Alt Urgell, Xarxa Suport Mutu, Càritas d'Urgell, CSMIJ Alt Urgell Sant Joan de Déu, escola d'Alàs, escola Pau Claris, escola La Valira, institut Aubenç i l'Assemblea d'Estudiants de l'Institut Joan Brudieu, entre d'altres.

La Xixa Teatre va dur la sessió en què es va treballar sobre els propis prejudicis i estereotips per tal d'apropar la noció d'interculturalitat de manera vivencial mitjançant dinàmiques participatives, jocs i tècniques de teatre fòrum.

Els participants han valorat «molt positivament» el taller, i la majoria han manifestat l'interès en participar en accions posteriors.