La justícia espanyola, a través de la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial, ha instat aquest diumenge al vespre al Ministeri d'Interior perquè investigui la pintada que l'organització juvenil Arran, vinculada a la CUP, ha fet davant la casa del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena a Das (Cerdanya), en què l'acusen de "feixista".

En una declaració, aprovada d'urgència en sessió extraordinària, la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial considera que «l'atac» contra Llarena és una «coacció sobre el magistrat i la seva família» i que «atempta contra l'exercici de les funcions que té encomanades com a membre i servidor del poder judicial».

L'ens demana al Ministeri d'Interior que investigui els delictes que es puguin haver comès i que s'adoptin mesures per protegir Llarena. També alerta d'altres accions dutes a terme davant seus judicials -divendres al vespre per exemple es van llançar boles de pintura contra el jutjat de Manresa- i demana de la mateixa manera que es vetlli pels jutges i magistrats a Catalunya.

A la vegada, el text de la Comissió Permanent crida a la «sensatesa i a la calma» perquè qualsevol discrepància que mantingui la ciutadania amb el contingut de les resolucions judicials «s'expressi per lleres civilitzats i dins de la Llei». I adverteix que «empararà i defensarà la independència del poder judicial i dels que l'exerceixen a Catalunya».

La declaració ha estat aprovada amb els vots a favor del president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes; i dels vocals Fernando Grande-Marlaska, Juan Manuel Fernández, Juan Martínez Moya, Rafael Mosso, José María Macías i Pilar Sepúlveda. La vocal Concepción Sáez ha votat en contra.