La tria del futur perfum de la Seu d'Urgell s'ha iniciat, però la decisió no serà immediata. Es deixarà provar durant uns dies i els veïns i els visitants de la zona comercial podran emetre el seu veredicte en diversos moments. En l'última setmana un grup de comerciants ha treballat en els tallers que ha muntat l'empresa Beyou (amb seu a Alàs) per tal d'elaborar perfums, amb la intenció de poder-ne fer una tria d'entre 3 i 5 i que aquests siguin els que definitivament es posin a votació del públic.

Dissabte va ser el primer dia que els perfums eren al carrer, però la campanya es mantindrà també dimarts, coincidint amb dia de mercat, i el diumenge dia 8 d'abril, coincidint amb una desfilada de moda que organitza, com l'elecció del perfum, la Unió de Botiguers.

Juan Carlos Salses, president de la Unió de Botiguers de la Seu, ha explicat que la campanya promocional del comerç local a través de la idea de crear un perfum s'entreveu amb molta participació i que, amb la intenció de mantenir viu el caliu, es faran actes relacionats amb aquest procés fins al proper dia de Sant Jordi. Es pot votar el perfum entre el 24 i el 27 a la carpa de la Unió de Botiguers de la Seu, al mercat setmanal i el dia 8 d'abril, a la carpa que la mateixa entitat col·locarà a la desfilada.

Des del dia 4 d'abril fins al 22 del mateix mes, fent compres en els establiments associats, s'obtindrà un val per poder bescanviar-lo pel perfum, i el dia de Sant Jordi, a la carpa de l'entitat dels comerciants, es podrà fer el canvi del tiquet per les ampolletes de perfum. Es donaran 6 ml de perfum en cada ampolleta.

Juan Carlos Salses ha vist que aquesta idea que els van proposar de fer als comerciants ha tingut èxit. «Beyou és una empresa d'innovació que fa perfums personalitzats i ens va fer la proposta», explica el president de l'entitat.

L'acció que promou la Unió de Botiguers de la Seu d'Urgell s'emmarca en la Setmana del Comerç que impulsa el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM).