Nova proposta a l'Alt Urgell amb la finalitat de difondre els costums alimentaris idonis per una bona salut a tots els estrats de la societat. En aquesta ocasió, el públic objectiu ha estat l'estrat menys afavorit. L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha iniciat una nova activitat per tal d'extendre els bons hàbits sobre l'alimentació. Aquesta setmana s'ha celebrat a la capital alturgellenca un taller de nutrició sobre alimentació saludable adreçat als usuaris del banc d'aliments de l'Alt Urgell.

La sessió informativa ha estat organitzada pel Banc dels Aliments de les comarques de Lleida, sota la coordinació d'Oriol Berenguer, i el Consorci d'atenció a les persones de l'Alt Urgell. La portaveu del consorci i regidora muncipal, Anna Vives, ha remarcat «la importància d'aquesta col·laboració amb la Universitat de Lleida per tal de dotar les persones beneficiàries d'aliments de nocions bàsiques per cuinar i combinar aliments, i que el resultat sigui equilibrat i sa». Vives ha recordat que «ja s'havien realitzat tallers sobre aquesta matèria anteriorment, es tracta d'una activitat que s'ha consolidat».

En el taller hi han participat prop d'una vintena de persones usuàries del banc d'aliments de la comarca, les quals han rebut les explicacions sobre com ha de ser una alimentació saludable. Dos alumnes del darrer curs del grau de Nutrició Humana i Dietètica de la Universitat de Lleida, Albert Alonso i Javi Bonilla, han estat els responsables d'aquesta sessió informativa sobre els hàbits i els aliments idonis per configurar una dieta equilibrada. La sessió s'ha celebrat a les instal·lacios del Centre Empresaral i Tecnològic de l'Alt Pirineu de la Seu.