Aquest diumenge es posa en marxa una nova edició del programa «Les rutes a peu per l'Alt Urgell», que ofereix un total de 27 sortides per donar a conèixer el territori així com el patrimoni cultural i històric de la comarca a veïns i turistes.

El nou programa ha estat presentat per la tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat de la Seu, Mireia Font, i la vicepresidenta i responsable de Turisme del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Cristina Barbens, que han afirmat que la programació de les rutes a peu, gratuïtes i acompanyades, és possible gràcies a la transversalitat de les nombroses entitats que hi col·laboren.

Totes les rutes són guiades per gent del territori que condueix els assistents a llocs emblemàtics de l'Alt Urgell, desconeguts per la majoria, ja que moltes de les rutes no estan senyalitzades.

Avui té lloc la segona de les 27 sortides programades en aquesta catorzena edició amb una ruta que transcorre per la capçalera de la Valldan. És una ruta senderista, de poc més d'11 quilòmetres, que tindrà un guia de la Unió Excursionista Urgellenca (UEU).