n La secció local d'ERC de la Seu ja ha escollit el que serà el seu candidat a les eleccions municipals de l'any que ve. Es tracta de Francesc Vilaplana, actual líder del grup municipal, cap de la formació a l'Alt Pirineu i diputat al Parlament. L'elecció s'ha produït de manera unànime en el transcurs d'una assemblea extraordinària, segons ha explicat el mateix partit.

Ja com a primer candidat als comicis locals, Francesc Vilaplana ha manifestat que «em presento de nou al capdavant d'aquest projecte amb la voluntat de millorar els nostres resultats i d'aconseguir l'alcaldia de la Seu». L'alcaldable ha argumentat que la seva candidatura continua una feina feta des de l'oposició en el mandat en curs: «Durant aquest mandat, des de l'oposició hem treballat i hem fet molta feina, i ara el quevolem és fer-ne molta més des de govern. Considerem que cal un canvi en la dinàmica municipal i que la nostra formació serà la candidatura òptima per dur-lo a terme i fer així la Seu millor».

Actualment, ERC de la Seu té tres regidors al consistori urgellenc, que són el mateix Francesc Viaplana, Berta Vidal i Xavier Munt. La formació va ostentar l'alcaldia fa dues legislatures, quan en va ser alcalde Jordi Ausàs. Anteriorment, l'alcaldia havia estat en mans del PSC. Francesc Vilaplana té 36 anys i és nascut a la Seu d'Urgell. De formació és enginyer forestal i des de les últimes eleccions nacionals és diputat al Parlament. Milita al partit des de l'any 2003. Va presidir la secció local entre els anys 2008 i 2012.