Durant unes setmanes els serveis mèdics del Centre d'Atenció Primària de Bellver, que també és el de referència per als pobles de l'entorn de la Batllia, es traslladaran a l'oficina d'informació del Parc Natural Cadí-Moixeró de Talló. Durant aquest període, d'un mes i mig aproximadament, l'Ajuntament i la Fundació Hospital de Puigcerdà, que és qui gestiona l'atenció mèdica primària a la vall, portaran a terme un projecte de rehabilitació integral de l'edifici que ampliarà i millorarà les instal·lacions interiors i renovarà les façanes exteriors.

El CAP de Bellver és a l'antiga Torre Sant Josep de Bellver, un edifici històric d'estil noucentista concebut com a palauet residencial. L'edifici necessita una actuació per resoldre les humitats que hi ha als pisos inferiors així com una reestructuració dels espais interiors per fer més còmodes i àmplies les sales d'espera i els despatxos dels professionals mèdics. Igualment, el projecte inclourà una actuació a les façanes, que es repintaran. El pressupost previst inicialment per a l'obra és d'uns 12.000 euros, que aportaran conjuntament l'Ajuntament de Bellver i la Fundació Hospital de Puigcerdà. Aquesta setmana es faran les tasques de trasllat dels serveis mèdics a Talló perquè les obres puguin començar al més aviat possible.

La rehabilitació de la Torre Sant Josep, a l'avinguda Pere Sicart, se sumarà en els pròxims mesos a la reforma urbanística de la plaça Sant Roc, que és davant del centre mèdic, i farà possible una renovació integral de tot l'entorn. Aquesta és una de les zones del poble més transitades perquè fa de nus viari d'accés al centre.