La Seu d'Urgell continua com una de les capitals de comarca amb millor índex de seguretat ciutadana de Catalunya, segons ha proclamat el seu Ajuntament. La última sessió ordinària de la Junta Local de Seguretat de la Seu d'Urgell va presentar un balanç de les actuacions policials fetes a la capital alt-urgellenca entre el mes d'abril del 2017 i març del 2018, del qual es desprèn que la ciutat té una mitjana de fets delictius de 28,9 per cada mil habitants. La mitjana de Catalunya és, en canvi, de 75 per cada 1.000 habitants.

Sobre aquestes dades, l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, ha manifestat que «es continuarà treballant per mantenir i millorar encara més la seguretat ciutadana, així com la qualitat de vida dels urgellencs i urgellenques, adaptant-nos als nous reptes que la societat ens planteja».

Pel que fa a les actuacions fetes per la Policia Municipal de la Seu d'Urgell, cal remarcar que ha obert 40 expedients sancionadors per sorolls i convivència ciutadana i 85 per control de gossos.