La Cerdanya proposa una nova cita acadèmica per donar a conèixer al món científic i al públic en general els nous estudis sobre fauna i flora. Es tracta de les Jornades de Fauna de Cerdanya, que han impulsat conjuntament el Grup de Recerca i el Parc Natural del Cadí-Moixeró. La cita, aquest dissabte, 12 de maig, al Museu Cerdà de Puigcerdà, se celebrarà cada dos anys de manera itinerant.

El portaveu del Grup de Recerca, Enric Quílez, ha explicat que l'entitat i el parc del Cadí-Moixeró feia anys que parlaven d'organitzar una jornada d'aquesta mena per divulgar aspectes de la fauna i la flora de la Cerdanya desconeguts pel gran públic. Així, les jornades han d'esdevenir l'espai més natural perquè s'hi exposin els nous treballs científics que es fan a la vall.

Quílez ha avançat que de ben segur les jornades tractaran la fauna i la flora de manera alterna en cada edició. Així, en aquesta primera s'hi presentaran sis ponències: «La importància territorial d'algunes poblacions d'odonats a la Cerdanya», de Josep Monterde; «El mussol de les muntanyes», de David Potrony; «La gestió del cérvol: problemes i oportunitats'» de Jordi Garcia-Petit; «Ratpenats de la Cerdanya», de Carles Flaquer; «Els urodels (salamandres i tritons) de la Cerdanya», d'Albert Montori; i «Biologia, ecologia, gestió i conservació del gall fer ( Tetrao urogallus)» de Lluís Serra. La jornada es clourà al migdia amb un debat. El Grup de Recerca ha anunciat que probablement les ponències també es publicaran a la revista científica Ker.