Un cop construït l'hospital maternoinfantil a Etiòpia, pel qual Puigcerdà i l'entitat solidària Dream Runners han recaptat fons en els últims cinc anys a través de la cursa del 15 d'agost, les dues institucions han decidit impulsar un nou projecte de cooperació internacional. El nou destí de la solidaritat cerdana Bolívia, amb lacreació d'un taller de cuina per a noies d'entre 13 i 18 anys amb risc d'exclusió social. La tria respon al fet que es tracta del país que aporta més immigrants a Puigcerdà.

El projecte preveu la creació d'una oferta formativa per a cent noies a la localitat de Cochabamba, que és també la principal ciutat orígen dels puigcerdanesos d'arrel boliviana. Puigcerdà, l'entitat Dream Runners i Ipi-Cooperació, a la qual està vinculada, s'encarregaran de l'adequació dels espais físics on es faran els tallers de cuina i de l'aportació dels formadors. El projecte requereix una inversió d'uns 12.000 euros, que tant l'Ajuntament com Dream Runners esperen recaptar en la sisena edició de la cursa, que es farà aquest estiu, segons han explicat l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i la responsable de l'entitat solidària, Diana Aguilar. La recaptació destinada al taller de cuina representarà el 70% del total. El 30% restant es dedicarà a un projecte de millora de les instal·lacions de la residència sociosanitària de Puigcerdà.

En els últims anys, Puigcerdà ha recaptat a través de la cursa solidària 60.000 euros, el 10% del cost total, per a l'hospital materno infantil d'Etiòpia. La recaptació per a solidaritat local de la cursa de l'any passat, més de 5.000 euros, s'ha destinat als projectes socials de la Creu Roja de Puigcerdà.