Els ajuntaments de Puigcerdà i la Guingueta d'Ix han començat a farcir el consorci transfronterer que van recuperar l'any 2016, el qual es basava en un acord de col·laboració anterior, impulsant una jornada d'educació viària que per primera vegada ha unit alumnes dels dos costats de la línia estatal.

La primera jornada de formació viària transfronterera ha implicat la participació de 160 alumnes de quart de les escoles Alfons I, Llums del Nord i Vedruna de Puigcerdà i la de la Guingueta d'Ix. En l'activitat, que es desenvolupa en dos dies a la zona poliesportiva de Puigcerdà, hi prenen part Mossos d'Esquadra, l'Associació de Prevenció a la Ruta del costat nord, la Policia Local de Puigcerdà, el Servei Català del Trànsit, l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de la capital cerdana, els parcs de bombers dels dos municipis així com empreses locals col·laboradores. Durant les dues jornades, els alumnes participen en sessions sobre seguretat als autobusos, demostracions del funcionament d'un radar, simulacions sobre l'eficàcia del cinturó de seguretat amb recreació d'impactes, un exercici d'evacuació en un autobús, un circuit de bicicleta amb senyals de trànsit, un itinerari de vianants, una excarceració d'un vehicle per part dels bombers i una sessió de primers auxilis.

El Consorci Tranfronterer Puigcerdà la Guingueta d'Ix ja permetia organitzar fins ara el Festival Transfronterer d'Arts Escèniques i Música, que se celebra a l'estiu. Els dos ajuntaments tenen la intenció d'anar incrementant els projectes de col·laboració en matèria d'educació.