La companyia Endesa preveu invertir en els propers quatre anys més de tres milions d'euros en la millora de la xarxa elèctrica de l'Alt Urgell, que va quedar afectada arran de la nevada del 5 de febrer i que va comportar que uns 3.000 clients es quedessin sense subministrament.

El director dels serveis territorials del departament d'Empresa i Coneixement a Lleida, Ramon Alturo, n'ha informat aquesta setmana els alcaldes de la comarca, reunits a Ansovell. La companyia té previst destinar aquest 2018 1,7 milions d'euros i que la resta d'inversió es dugui a terme entre el 2019 i el 2021, segons el compromís al qual hauria arribat l'empresa subministradora amb la Generalitat.

En el marc del Consell d'Alcaldes de l'Alt Urgell, alguns d'ells han expressat el seu malestar per la gestió de la companyia en la resolució de les interrupcions del subministrament elèctric, com ara el retard en la reacció i el poc coneixement del territori a l'hora de fer el desplegament dels equips generadors, a banda de la falta de coordinació amb les administracions públiques.