La Fundació Hospital de Puigcerdà, que gestiona l'atenció primària i la sociosanitària, ampliarà la planta de psicogeriatria per donar més i millor servei als usuaris. El projecte inclou una inversió inicial de 90.000 euros.

La remodelació de la primera planta del soterrani de la residència sociosanitària de Puigcerdà, que presta un servei comarcal i també privat, comportarà una reestructuració dels actuals espais, una ampliació dels dedicats al servei de psicogeriatria, segons ha explicat l'alcalde de Puigcerdà i president de la Fundació, Albert Piñeira.

L'alcalde ha argumentat que a la «a la planta menys u de la residència hi ha les persones amb més alt grau de dependència, les que tenen un deteriorament cognitiu més sever, i volem adequar i millorar les instal·lacions». La intenció de l'Ajuntament i la Fundació és executar les obres aquest any, de manera que podrien començar en les pròximes setmanes, segons els càlculs del consistori.

La residència sociosanitària de Puigcerdà ofereix des des l'última concessió de la Generalitat 136 places, de les quals 47 són públiques. El centre té una llista d'espera d'unes seixanta persones que aspiren a un dels llits públics.

El projecte es finançarà a través de cinc fonts: l'Ajuntament de Puigcerdà, la Diputació, la mateixa Fundació Hospital de Puigcerdà, aportacions privades i la contribució solidària de l'entitat Dreamrunners, la qual sorgirà de la cursa solidària del 15 d'agost. Aquesta cursa destina el 70% del que recapta a un projecte solidari de caire internacional i el 30% restant a un de Puigcerdà.