L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha rebut aquesta setmana el jove andorrà David Aguilar, que s'ha construït un braç articulat amb peces de Lego.

Amb aquesta recepció, l'Ajuntament ha volgut fer un acte de reconeixement a aquest noi, de família originària de la Seu d'Urgell, «per felicitar-lo pel seu talent», segons ha informat el mateix consistori. L'alcalde ha obsequiat David Aguilar amb una samarreta exclusiva que es reserva als esportistes urgellencs que assoleixen resultats rellevants en les seves modalitats. Batalla ha manifestat que «no és ben bé una fita esportiva però sí que el David ha demostrat tenir un gran talent; creiem que la seva actitud és inspiradora per tots nosaltres».

Per la seva banda, David Aguilar, que ha estat acompanyat per la seva família, ha lliurat a l'alcalde un exemplar emmarcat del National Geographic on va sortir publicat un article en què explica el seu somni de construir-se una pròtesi per al braç.

Aguilar es va construir una primera pròtesi per al braç desmuntant un helicòpter que havia construït amb peces de Lego. Després en va crear una altra, fent el mateix però desmuntant un avió també de Lego. Ara treballa en la fabricació d'una tercera pròtesi.