L'escola Jordi Pere Cerdà de Sallagosa obrirà el setembre per iniciar el nou curs acadèmic. El centre d'ensenyament en català hereu de l'antiga Bressola de Càldegues ha aconseguit reunir en deu dies els 35.000 euros en aportacions desinteressades que necessitava per continuar l'activitat lectiva. Ara el centre vol assegurar-se les ajudes per a l'any que ve.

El centre havia rebut aquesta ajuda del departament de Presidència de la Generalitat des de l'any 2012, però l'aplicació a Catalunya de l'article 155 de la Constitució espanyola n'havia frenat l'arribada. Una vegada aconseguits els 35.000 euros en donatius, els membres de la comunitat educativa enviaran als donants les recompenses que havien anunciat a través del portal web creat per a l'ocasió i obriran una nova etapa de contactes amb la Generalitat per assegurar-se la continuïtat. En aquest sentit, els tècnics de la Generalitat van assessorar els responsables del centre que si demanaven l'ajuda sota el control de Madrid es podria posar en risc la subvenció per sempre. Per contra, ara els han apuntat la voluntat de seguir ajudant l'escola.

Amb els 35.000 euros l'escola paga els sous de les mestres. El centre té un pressupost anual de 125.000 euros que es paga amb ajudes del Consell Regional, el Consell dels Pirineus Catalans, les quotes i altres donatius.