L'Ajuntament de Llívia ha iniciat una actuació per refer l'accés al paratge natural del camí de les Fonts, un dels més emblemàtics del seu terme municipal pels seus salts d'aigua. Les crescudes del torrent de Targassona aquest any de precipitacions a la Cerdanya han ensorrat el camí en diversos trams i hi han barrat el pas.

Un projecte acordat amb el Consell Comarcal i la Diputació de Girona amb una dotació de 50.000 euros permetrà a Llívia reobrir el pas al camí de les Fonts, que dona accés a les fonts del Sofre, del Ferro i del Xàfec, segons ha explicat l'alcalde de Llívia, Elies Nova. L'actuació consisteix en l'arranjament de diversos trams en el trajecte de sis quilòmetres del paratge en els quals l'aigua ha cobert el vial, així com el cobriment amb formigó d'un dels revolts més problemàtics.

Amb les abundants pluges de la primavera, que han sumat als cabals de la Cerdanya l'aigua del desgel de la neu, el torrent de Targassona ha sobreeixit de les canonades que el canalitzaven per sota del camí. Les màquines excavadores han cobert amb roques els forats fets per l'aigua en alguns trams i en d'altres es farà una cobertura de formigó perquè l'aigua no s'hi estanqui i continuï torrent avall els dies de grans crescudes. L'entorn és conegut pels aficionats al senderisme de la Cerdanya, també, per vestigis patrimonials com ara les cabanes de pedra i el petit pont de Carrassut.

Un cabal de 26,10 m3/s

El Segre i els seus torrents encara baixen plens a la Cerdanya. Els rius baixen d'ample a ample i allà on generalment al juny hi ha fils d'aigua, aquest any baixen torrentades. El Segre porta aquesta setmana 26,10 m3/s, una quantitat que suposa més del doble de la mitjana de tot el 2017 (10,06 m3/s). La màxima del mes de juny ha estat el dia 1, amb un registre de 68,54 m3/s. Respecte als darrers quinze dies hi ha una lleugera tendència a la baixa de cabal.