Tanmateix, fins que no es disposi dels estudis de l'Institut Geològic de Catalunya no es determinarà l'abast concret d'aquests moviments (tant l'àrea que abasta com el grau d'incidència) en aquesta part del nucli urbà, que és el que acabarà determinant si condiciona o no el seu desenvolupament urbanístic (com per exemple l'àrea urbanitzable o l'alçada dels edificis). De fet, l'alcalde, Jordi Moltó, ja ha afirmat que aquesta afectació no alterarà les previsions de creixement urbanístic. Actualment en aquesta zona no hi ha cap construcció, però és una de les que s'apunten com a més clares per al futur creixement del municipi.

Aquest estudi s'incorporarà a l'elaboració del Pla General de Sallent, en la qual s'està treballant actualment. Segons ha explicat Moltó, abans de tenir-ne els resultats es creia que la zona de Puigbó no estaria afectada.

L'estudi de riscos geològics s'ha fet en tot el terme municipal amb la intenció d'obtenir una informació detallada de les possibles afectacions dels moviments que es produeixen en el subsòl de Sallent, a causa d'un fenomen propi de la mineria de la potassa que tècnicament es coneix com a subsidència. Segons ha explicat l'alcalde, la situació que s'ha produït al barri de l'Estació, que s'ha d'acabar desallotjant, i el fet que una part del terme municipal estigui foradada per les galeries de les mines de potassa obliga a actuar amb prudència i amb un coneixement exhaustiu de quina és la situació. L'estudi ha detectat que, a banda dels moviments ja detectats als barris de la Rampinya i de l'Estació, també se'n produeixen a la zona de Puigbó. Tot i que, segons ha explicat l'alcalde, calen més lectures i completar el treball de l'estudi de riscos geològics amb les dades de l'Institut Geològic de Catalunya, una part d'aquesta zona està afectada per moviments.

L'alcalde ha explicat que aquesta afectació ha vingut donada per l'explotació minera de potassa de les mines de Sallent i Balsareny, que ha comportat l'obertura de galeries a tocar del nucli urbà. No obstant això, segons ha afirmat, els plans de creixement per aquesta zona es podran complir, tot i que caldrà fer-ne una disposició diferent. El de Puigbó és el sector del municipi que l'Associació de Veïns Sant Esteve de l'Estació de Sallent vol que es determini com a emplaçament dels nous habitatges per substituir els del barri que s'enfonsa.

En tot cas, afirma Moltó, també caldrà completar les dades amb les de l'Institut Geològic i fer un seguiment dels moviments que es produeixin en aquestes dues zones. Amb aquestes noves dades, explica Moltó, no caldrà alterar les previsions de desenvolupament urbanístic del municipi, però sí «fer molta punxa al llapis» per filar prim i evitar que es produeixin situacions com la del barri de l'Estació, on ja s'han hagut d'enderrocar edificis i preveure el reallotjament dels veïns. D'altra banda, les últimes dades de l'Institut Geològic de Catalunya recollides en els detectors ubicats a tocar del barri de l'Estació de Sallent i la Rampinya, durant el mes d'octubre, conclouen que hi ha una tendència a l'estabilització dels moviments. Totes aquestes informacions seran determinants en l'elaboració del nou Pla General de Sallent, del qual es preveu fer l'aprovació inicial abans d'aquest estiu.