Aquest indret s'ha transformat arran de l'explotació forestal que es fa de la zona. La intenció del col·lectiu ecologista és mostrar l'impacte que ha patit la zona, principalment a causa de l'obertura de noves pistes. L'objectiu no és denunciar que l'explotació forestal no es faci correctament, sinó que la població prengui consciència de la importància i el valor d'aquest indret a tocar de Berga.

Segons ha informat el Grup de Defensa de la Natura del Berguedà, durant la sortida es compararà l'estat actual dels espais naturals amb la seva situació anys enrere, abans que se n'iniciés l'explotació forestal.

Josep Maria Marmi, membre del Grup de Defensa de la Natura del Berguedà, ha explicat que el principal objectiu de la sortida és donar a conèixer aquest paratge i com s'ha transformat. Es tracta, ha explicat, de fer una tasca d'educació ambiental sobre aquest espai natural perquè des de la població es sigui conscient de la seva importància i fragilitat i perquè des de tots els àmbits es pugui vetllar per la seva preservació i per garantir que l'activitat d'explotació forestal no l'afecti.

La sortida s'iniciarà a dos quarts de nou del matí a l'IES Guillem de Berguedà. Des d'allà s'anirà en cotxe fins el santuari de Corbera, d'on sortirà l'excursió, d'una durada de mig dia.