L'edifici, que és situat a l'avinguda del Camí del Fondo i que ha tingut un pressupost de 2.300.000 euros, ja està construït i només falten alguns serrells administratius perquè pugui obrir les seves portes i donar servei durant l'horari escolar (de dilluns a divendres, de nou del matí a cinc de la tarda).

El nou centre disposarà cinc aules, que es repartiran en dos tipus de serveis específics servei de teràpia ocupacional (SPO) i centre d'atenció especialitzada (CAE). Així ho explica la directora de l'Associació Arc de Sant Martí, Rosa Cadenas, que apunta que «si el vistiplau de la conselleria d'Acció Social i Ciutadania arribés en els propers dos mesos podríem començar en aquest curs escolar i, si arribés el juliol, esperaríem fins al setembre».

A més a més, Cadenas assenyala que «fa molts anys que estem intentant tenir un centre d'aquestes característiques a Martorell, perquè els candidats són persones molt afectades que han d'estar tot el dia a casa, o bé han d'anar a centres lluny del municipi». Pel que fa a l'origen dels usuaris, la directora explica que, davant d'un empat, es valorarà que siguin de Martorell, així com de les poblacions veïnes que han signat un conveni amb l'associació.

D'altra banda, Cadenas destaca que «quan el centre de dia estigui en funcionament començarem a tramitar la construcció i els permisos per obrir un centre nocturn que complementarà el servei del primer». La futura residència es farà al costat del nou edifici i podria estar enllestida en un termini de dos anys.