Aquest fet que podria semblar intranscendent estableix un nou ventall de possibilitats sobre el progressiu reestabliment d´aquest mamífer a la Cerdanya i el Pirineu català en general.

L´exemplar que el departament de Medi Ambient va detectar el 2004 provenia dels Alps italians i era de l´espècie europea (lupus). Va arribar al Parc Natural del Cadí Moixeró a través dels Alps marins de França. Els avistaments que s´han fet des de llavors han anat alimentant la teoria que els sis exemplars que han anat apareixent en aquest temps provenien d´Itàlia. Això és així perquè tan sols l´anàlisi genètic fet a través de mostres preses a l´animal poden detectar al 100% la subespècie de que es tracta. Hi ha però un element que generalment es compleix en l´aparença dels llops i que ara ha obert la possibilitat que hi hagi llops ibèrics al Cadí. Es tracta d´unes marques negres que s´estenen per les potes davanteres dels animals fins a l´espatlla.

El veí de Riu de Cerdanya i l´agent rural, Esteve Marginet i Josep Bosom, que el van estar observant fa dues setmanes van coincidir a identificar aquestes taques fosques a les potes com un dels primers elements que els va permetre establir que era un llop i no pas un gos. D´aquesta manera, i sense que sigui encara una certesa total, l´exemplar que ara hi ha al Cadí tindria molts números de ser un llop ibèric. Alguns biòlegs consultats han apuntat que si bé es poden tenir esperances que ho sigui en base a la regla general, cal mantenir encara la prudència perquè s´han donat casos de llops ibèrics que no tenen les taques i d´exemplars italians que sí que en tenen.

La importància del fet que es tractés d´un llop ibèric radica en que de ser així s´evidenciaria que l´animal ha pogut establir un corredor habitable des de les zones del Cantàbric o la Serra de Culebra, a Castella i Lleó, on ara per ara hi ha les principals poblacions de llop ibèric de la península. Aquest fet posaria de manifest les possibilitats reals de l´animal de repoblar unes zones que ja havia habitat.