L´empresa Ecops, la qual té contractat el polèmic sistema de videovigilància del semàfor de la travessera de Cabrianes que va provocar la imposició de 747 multes entre el 24 de juliol i el 19 de setembre, ha presentat ara un recurs contra l´acord de la junta de govern de Sallent que va anul·lar aquestes sancions. L´empresa, que al·lega que les sancions són vàlides perquè el seu sistema de videovigilància ha funcionat sempre correctament, hauria ingressat 18.675 euros si aquestes multes s´haguessin tirat endavant, ja que el contracte estipula que per cadascuna que es cobri Ecops ha de rebre 25 euros. Per això, ara l´empresa ha presentat un recurs contra la decisió del consistori, governat per CiU, que va comportar que deixés d´ingressar aquesta quantitat de diners. Les multes, per saltar-se el semàfor en vermell, comporten una sanció de 150 euros i la retirada de quatre punts del carnet de conduir.

L´Ajuntament de Sallent ja ha contestat al recurs presentat per Ecops. La regidora de Governació, Anna Maria Fernández, ha afirmat que «la potestat de sancionar la té l´administració i hem fet servir el nostre dret» de retirar les sancions. I ha reiterat l´argument ja exposat en la resolució de la junta de govern local: que es va determinar la retirada de les multes perquè el funcionament del dispositiu provocava «seriosos dubtes a l´òrgan decisori sobre l´existència veraç de les dades que obren els expedients». En concret, s´al·ludeix al fet que el semàfor es trobava permanentment en situació d´intermitència en taronja i només «tres segons» en situació de taronja fix, fet que provocava «la dificultat de reacció dels conductors» en el moment que el semàfor es posava de color vermell.

Fernández ha afirmat que «en vista del dubte, vam apostar per retirar les multes i començar de nou amb la senyalització pertinent i les tres fases de colors del semàfor». D´altra banda, ha assenyalat que «mai no hem posat en dubte el sistema de videovigilància, perquè la imatge de la càmera és nítida, però no podíem discriminar si el funcionament del semàfor provocava dubtes al conductor».