La pàgina és www.youtube.com/escolaniamontserrat i, en pocs dies, ja s'hi han subscrit persones de països molt diversos, que volen rebre les novetats del conjunt coral montserratí. D'aquesta forma, l'Escolania es converteix en un dels cors pioners al món a tenir una plataforma d'aquestes característiques. Aquesta novetat s'ha fet pública aquests dies que l'Escolania celebra la seva tradicional festa del bisbetó, amb motiu de la festivitat de Sant Nicolau, patró dels Infants. El jove manresà Ricard Cots serà el bisbetó d'aquest 2008.

Persones de Brasil, Japó, Suècia, Canadà, Bòsnia, Anglaterra, Itàlia, Holanda o França són només alguns exemples de l'interès que ha despertat la iniciativa de l'Escolania de Montserrat que ha estrenat canal a internet a través de la popular pàgina del YouTube. L'objectiu d'aquest canal oficial és donar a conèixer els cants de l'Escolania i comunicar un missatge de pau a tothom que hi entra. A partir d'un primer vídeo en anglès, que explica què és l'Escolania, se succeeixen gravacions musicals pròpies. Està previst que, periòdicament, es pengi material musical d'aquest conjunt de veus blanques a la xarxa d'aquest canal de difusió audiovisual per Internet. .

El germà Sergi d'Assis Gelpi, el promotor de la iniciativa, ha explicat a l'ACN que l'eina del YouTube és perfecte per donar a conèixer l'activitat de l'Escolania al món. D'Assis ha reconegut l'èxit que està tenint la iniciativa.

D'aquesta forma, l'Escolania s'ha convertit en un dels cors pioners a tenir una plataforma d'aquestes característiques a la xarxa d'internet. Gràcies al canal de YouTube, milions d’usuaris poden descobrir, visualitzar i compartir el missatge de pau que ofereix l'Escolania de Montserrat.

Les properes actuacions de l'Escolania són els Concerts de Nadal, dirigits per Bernat Vivancos i acompanyats a l'orgue per Eduard Vila, que es faran a Mataró, Tarragona i Estrasburg. .

La iniciativa de l'Escolania, adaptada als nous temps, s'empelta aquests dies amb la celebració de la tradicional festa del bisbetó, amb motiu de la celebració de Sant Nicolau, patró dels infants.

Aquesta és una tradició arrelada en el tems, d'origen medieval i que enguany comptarà amb l’escolà de Manresa, Ricard Cots i Toscano, de 10 anys, com a protagonista, ja que va ser escollit bisbetó pels seus companys el passat 21 de novembre, dia en què van celebrar la festa de Santa Cecília, patrona de la música. Cots és parent de qui fou l'Abad de Montserrat, Cassià Just. .

Durant la festa, que se celebra aquest dissabte, Ricard Cots i Toscano serà vestit amb la roba pròpia d'un bisbe, en record al bisbe Sant Nicolau. Com és habitual, el bisbetó tria el menú del dinar d'aquest dia per a tots els membres de l'Escolania. L'escolà ha elegit, de primer plat, una lasagna de carn, unes costelles de xai i ous ferrats, de segon, i braç de gitano amb nata i crema de postres. .

El bisbetó és un alumne de segon curs que surt escollit pels seus companys. L'elecció del bisbetó es duu a terme a través d'unes primàries, i després d'una 'intensa i democràtica' campanya electoral, que té lloc el dia de Santa Cecília. Precisament, enguany es compleixen 25 anys de l'elecció com a bisbetó de l’actual director musical de l'Escolania, Bernat Vivancos. .

Dissabte, dia de Sant Nicolau, els pares i familiars dels escolans seran els protagonistes de la festa. A la tarda es reuniran amb els alumnes del centre a la Sala Puig i Cadafalch de Montserrat i realitzaran un seguit d'activitats amb ells. Abans de representació de la Llegenda de Sant Nicolau es farà una introducció escenificada, escrita pel P. Lluís Juanós, monjo de Montserrat, i protagonitzada per tres escolans.