Ara fa gairebé un any, l’equip de govern del municipi va demanar agrupar un seguit de partides que no s’havien gastat provinents del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per destinar-les, íntegrament, a les futures dependències de la brigada municipal.

El regidor d’Ordenació i Disciplina Urbanística, Víctor Serrano, assenyala que un pressupost anterior determinava un cost per a la nau de 950.000 euros. Ara, explica, «hem revisat el projecte fins a reduir el cost a 671.000 euros, i inclou la nau i el seu equipament, l’asfaltatge de la parcel·la i el tancament perimetral, i a més el condicionament d’una zona on anirà el material d’obra».

El regidor considera que «hem complert el compromís i la inversió l’hem reduït d’uns 50 milions de les antigues pessetes i fent més actuacions», ja que aquest va ser el compromís que van adquirir, ara fa gairebé un any, amb l’oposició, «que va dir que no votava a favor del canvi de destí dels diners perquè entenia que era una barbaritat una nau d’aquest import». Així, afegeix Serrano, el cost de les dependències de la brigada municipal quedarà ara «pràcticament 100% finançat» amb les ajudes de la Generalitat.

La nova nau de la brigada s’ha de construir al barri de la Flora, i permetrà alliberar l’antic escorxador, la remodelació del qual és una assignatura que Olesa té pendent de fa molts anys. A més, quan les noves dependències de la brigada estiguin llestes, aquest cos municipal podrà gaudir d’unes millors condicions de treball que les que té actualment a l’Escorxador, i que han estat en ocasions fonts de queixa. El nou projecte de nau que s’ha redactat permetrà licitar a concurs els treballs.

Els diners que es van agrupar a principi d’any per destinar-los a la nau de la brigada provenien d’altres inversions -Cal Puigjaner, rehabilitació de l’antic escorxador- on l’ajuda que atorgava la Generalitat «era un tant per cent molt baix del projecte», explica Serrano, fet pel qual la inversió «no es podia assumir» per part de l’Ajuntament.