Els propietaris del Castell 2 es desmarquen així de la retirada del projecte, amb un document presentat a l’Ajuntament divendres passat on es lamenten, a més, «de la celeritat amb la qual es va desprogramar l’àrea residencial estratègica» d’Esparreguera per part del consistori.

El document lliurat a l’Ajuntament neix amb la vountat d’evitar «la inculpació com a responsables» dels propietaris. Aquests tenien la certesa que la Generalitat hauria aprovat la proposta de més de 900 habitatges que ells mateixos havien proposat.

En aquest sentit, durant les negociacions finals que es van realitzar entre l’Ajuntament i els propietaris, aquests van considerar que per fer rendible el projecte calia arribar als 980 habitatges, una xifra que el consistori va considerar excessiva abans de fixar la seva desprogramació de forma definitiva.

La desprogramació del Castell 2 es va decidir el setembre passat, quan l’Ajuntament va anunciar d’urgència la seva retirada després de considerar inassumible el projecte per la gran quantitat d’habitatges que calia establir a la zona, tot i que els 980 proposats pels veïns quedaven lluny dels més de 1.100 establerts com a màxim per part del Govern de la Generalitat.

El mes de setembre, l’equip de govern va justificar la seva posició final en establir que «calia equilibrar la necessitat de fer habitatge amb la capacitat de càrrega del territori en temes d’aigua, energia, mobilitat i generació de residus», segons va anunciar el portaveu de l’Entesa, Lluís Moreno, tot just despés de la desprogramació del projecte.

A més de la presentació de la instància, el col·lectiu de propietaris del Castell 2 han decidit crear una nova associació per tal de defensar els seus interessos -alguns d’ells viuen fora d’Esparreguera actualment-, que ara està en tràmits per poder quedar constituïda legalment de forma definitiva.