Els alumnes van rebre la visita del president de la Cambra, que els va explicar la història d’aquesta institució i va respondre totes aquelles preguntes i suggeriments que li van fer els joves estudiants. Aquestes visites formen part d’un programa que porta per nom «El Parlament a les escoles», que persegueix difondre i donar a conèixer les activitats d’aquesta institució i que a hores d’ara ja ha passat per gairebé totes les comarques.

A l’escola l’Albiol de Sant Julià, on estudien 24 nens i nenes, Be-nach va explicar, a través d’un conte, mil anys d’història de Catalunya, de les seves institucions i especialment del seu Parlament. Va parlar també de ciutadania, d’allò que s’espera dels ciutadans i de què cal per assolir els objec- tius personals i col·lectius. Després d’això, Benach va haver de respondre les variades preguntes dels més menuts. Un nen va demanar-li: «oi que un dia Catalunya serà independent?». La resposta va ser diplomàtica: «jo no ho sé, però m’agradaria molt». Els nens també van voler saber si al president li costa preparar-se els discursos, a quina edat es va interessar per la política i també si el molesta tenir un imitador al programa de sàtira política «Polònia», de TV3. El president de la Cambra va dir que no. També li van demanar si costava compaginar la vida personal amb la laboral. Com a la majoria dels assalariats, a Benach també li costa. «És un rotllo, és la part més difícil de la feina».

En acabat, Benach va explicar que aquestes visites a les escoles «són una experiència francament agradable i enriquidora, entre altres coses perquè veus la Catalunya del futur». Benach va dir que estava «admirat» pels projectes pedagògics que ha pogut anar coneixent als centres educatius que ha visitat. Va destacar que molt del treball que es du a terme és possible gràcies a l’esforç dels mestres. Així, va dir que la nova Llei d’educació ha de servir per garantir que hi hagi els recursos suficients per a l’educació, que ha de ser un objectiu prioritari.