Les instal·lacions van començar a funcionar a la primeria de setembre, i ahir es va fer una jornada de portes obertes del recinte per mostrar-lo a les persones vinculades al seu funcionament, especialment als familiars dels usuaris.

Rosa Cadenas, gerent de la Fundació Privada Arc de Sant Martí, explica que el centre va adreçat a «persones amb discapacitat intel·lectual que tenen una necessitat de suport generalitzada, persones amb una gran dependència». El CAE ofereix divuit places, mentre que el STO abasta les setze places restants. Al CAE, els usuaris, en petits grups, treballen temes que abasten des dels hàbits fins a la psicomotricitat. A l´STO, els usuaris amb més autonomia poden «treballar les habilitats a través de l´ocupació terapèutica del temps» i s´hi desenvolupen activitats per afavorir la motricitat fina -per no perdre moviments de precisió-, d´informàtica especialitzada adaptada a aquest col·lectiu i pintura, entre altres. El centre martorellenc disposa d´un seguit de serveis que atenen d´una manera individualitzada els usuaris, com per exemple el de fisioteràpia i el d´estimulació sensorial.

Els usuaris del centre són dels municipis que tenen subscrit conveni amb la fundació, tots del Baix Nord i la rodalia. En el futur, al costat d´aquest centre s´hi vol fer una residència adreçada tant als usuaris com a d´altres persones amb necessitats similars, un objectiu que, explica Cadenas, es començaria a materialitzar en el moment en què el centre actual ja hagi agafat rodatge.

A la jornada d´ahir, els familiars valoraven positivament el centre. Antònia Cassi va destacar que «està molt ben adaptat», un aspecte que també va valorar Josefa Sánchez, que va fer ressaltar la proximitat del centre i la tasca del personal. Magda Archs coneix l´activitat per uns amics i va afegir que els usuaris «són ben atesos».