Un dels moments més crítics es va viure la mitjanit de divendres, quan desenes de cotxes van quedar totalment parats al tram de la C-16 que se situa entre l´entrada centre de Berga i el municipi de Cercs. Aquest fet va provocar que alguns conductors decidissin desviar-se per l´interior de la ciutat de Berga per tal de guanyar temps; van crear, així, una imatge de trànsit nocturn ben diferent a l´acostumada a la capital del Berguedà.

Els problemes circulatoris a la C-16, però, van continuar durant el matí d´ahir, amb cues de fins a quinze i divuit quilòmetres i circulació lenta en direcció al túnel del Cadí, que també va viure diverses retencions al punt del migdia. L´afluència de vehicles es va reduir a partir de mitja tarda, moment en què la carretera va recuperar la normalitat habitual en tots els seus trams.

Pel que fa a la C-55, es van viure parades de fins a tres quilòmetres a l´altura de Sant Vicenç de Castellet, al Bages. Tanmateix, aquestes no van ser les úniques vies afectades per un gran volum de trànsit. Així doncs, la carretera N-145, entre la Seu d´Urgell i la frontera amb Andorra, va registrar al matí retencions d´uns nou quilòmetres, segons fonts del Servei Català de Trànsit.

De fet, diversos efectius dels Mossos d´Esquadra van haver de facilitar les tasques d´incorporació a la carretera i donar pas alternatiu a la rotonda de la Seu d´Urgell, on conflueixen els vehicles provinents de la Cerdanya (N-260) i de Ponts (C-14).

En aquest mateix sentit, Trànsit calcula que entre divendres a la tarda i dissabte al matí va sortir de Barcelona i la seva àrea d´influència un total de fins a 450.000 vehicles, i que d´aquests més de 30.000 van dirigir-se al Principat d´Andorra. De fet, ahir les vies més afectades van ser les que concentren el trànsit d´accés als Pirineus, ja que són les utilitzades pels aficionats de l´esquí, en un any en què la majoria d´estacions ja fa dies que han obert.

El Servei Català de Trànsit mantindrà un dispositiu especial fins a les dotze de la nit de dilluns.