Aquest tràmit suposa un «avenç fonamental» per començar a fer realitat el projecte a partir de l’any vinent, tot i que no hi ha un calendari definitiu «i no volem fer volar coloms» pel que fa als terminis d’execució de les obres, segons ha explicat l’alcaldessa, Judit Carreras. Tanmateix, ha reiterat el compromís de la Generalitat d’iniciar els tràmits de licitació dels treballs dins el 2008 i adjudicar-los a començament de l’any que ve, al mateix temps que «començaríem a negociar la comercialització» de les noves parcel·les que hi haurà disponibles un cop acabades les obres, d’aproximadament un any i mig de durada.

El projecte aprovat recentment per l’Ajuntament d’Olvan, que ja s’ha tramès «amb efectes informatius» a la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat, preveu la construcció de cinc grans vials dins la zona afectada pel pla parcial del polígon de Rocarodona, que s’ompliran, majoritàriament, de parcel·les petites i mitjanes, «però també n’hi haurà algunes de grans» per a les empreses que hi puguin estar interessades. En aquest sentit, Carreras ha avançat que a començament d’any «començarem a parlar» de les possibles empreses que es puguin instal·lar al nou polígon partint de la base que «fa uns mesos n’hi havia que estaven interessades a ampliar el seu negoci», diu Carreras, tot i admetre que «la complexitat del context econòmic actual podria haver canviat les coses».

Les obres d’urbanització es licitaran abans no s’acabi l’any, moment en què també es veurà si el contracte serà amb diversos paquets o amb un de sol, en funció de les empreses que es presentin. Les obres començaran pel moviment de terres i esplanació de les 50 hectàrees de superfície, i continuaran per la pavimentació dels cinc vials amb les corresponents voreres i l’arbrat i el mobiliari urbà als carrers. També es duran a terme obres de drenatge per garantir la continuïtat de les rieres interceptades pels nous vials i l’adequació de la xarxa de serveis, tant pel que fa a l’abastament d’aigua, com a la d’enllumenat i telefonia. Finalment, també s’haurà de construir una estació depuradora de les aigües residuals que generin les futures empreses instal·lades al polígon. Tot plegat costarà cap a uns 8 milions d’euros (1,3 milions de pessetes), tot i que s’hi han d’afegir 1,3 milions de l’estació depuradora, 1,3 milions més de cost de la portada d’aigua al sector, així com la despesa del subministrament elèctric, fins a sumar un total de 15 milions d’euros (2.500 milions de pessetes).

Més enllà de la quantitat d’empreses que s’acabin instal·lant al nou polígon, l’inici de les obres d’urbanització d’aquest nou equipament «significaran per si mateixes un pas endavant en la dinamització econòmica del Berguedà», en el sentit que es crearà ocupació i també se’n podrà beneficiar el sector de la restauració.