El regidor de Promoció Econòmica, Antoni Cabré, va fer ressaltar, en aquest sentit, en el moment de l’aprovació, que «era convenient equiparar el nivell de responsabilitat dels paradistes amb el de resta de botiguers d’Esparreguera», tot apuntant la necessitat de combatre «les males olors derivades dels residus i l’optimització de recursos del mercat».

La modificació del reglament, aprovada recentment per l’Ajuntament, s’ha impulsat amb la intenció de millorar el tractament de residus, generats i recollits, per l’activitat generada al mercat. En aquest sentit, la regidora socialista Adriana Garcia va comentar també, durant l’aprovació del reglament, que s’havia «detectat la necessitat de millorar la imatge de l’entorn per optimitzar els recursos», tot considerant que el volum de residus generat pel mercat «és força considerable».

Les principals modificacions del nou reglament afecten, doncs, la gestió de residus. Els paradistes tindran ara a la seva disposició diferents contenidors de superfície, que seran situats a l’avinguda de Francesc Macià, dividits segons el tipus de deixalla que tractin (paper, plàstic o matèria orgànica), i quedarà prohibit deixar els residus voluminosos al lloc dels contenidors. El mercat ambulant, per la seva part, disposarà, a partir d’ara, de cubells per dipositar-hi els residus provinents de la matèria orgànica.

Abans de la posada en pràctica d’aquest nou reglament, en el qual han particpat diferents regidories i els mateixos paradistes, s’ha previst una darrera reunió informativa.