D’aquesta manera, Mas va valorar la nota recent publicada per Castells en la qual mostra la seva discrepància respecte que membres del PSC hagin anunciat un sí als pressupostos generals de l’Estat sense que hi hagi un acord de finançament reflectit en els comptes.

Mas va dir que li agradaria que la posició de Castells servís perquè els socialistes catalans «di- guessin que no en aquests pressupostos, que estan desfasats i no compleixen amb Catalunya». El president convergent va apuntar que, si el PSC vota a favor d’uns pressupostos que no s’adiuen amb el finançament que marca l’Estatut, serà «per obediència i fidelitat al PSOE». Mas va afegir que no es refia de les promeses de Zapatero i creu que el finançament «encara està molt verd» perquè s’han anat fixant «dates i terminis» que no s’han complert i que, per tant, «el més calent és a l’aigüera».

El president de CiU va explicar també que el finançament «és un instrument molt potent per lluitar contra la crisi econòmica a Catalunya i les seves conseqüències socials», i va reconèixer que si els socialistes catalans diuen que no als pressupostos «tindran un problema», però, si no ho fan, «el problema el tindrà Catalunya».

Mas veu CiU amb bones expectatives al Solsonès

Pel que fa a la visita en terres solsonines, el president de Convergència i Unió, Artur Mas, va dir que el seu partit respira bons auguris al Solsonès i a la resta de comarques lleidatanes: «estem donant el tomb a la situació i les expectatives que tenim al Solsonès i a la resta de comarques de Lleida són bones». Mas va afirmar que això s’esta produint perquè «la gent està veient que, amb l’actual govern de Catalunya, el país, en lloc d’avançar, retrocedeix en molts aspectes. Crec que hi ha molta gent que està disposada a canivar les coses a Catalunya, sempre en positiu».

Artur Mas, després d’esmorzar amb el comitè comarcal de Convergència i els alcaldes i caps de llista de CiU del Solsonès, va visitar el mercat que se celebra els divendres a Solsona. En la trobada, Mas va comentar que s’havia parlat de diversos temes i que s’havia posat especial èmfasi a l’economia: «hem parlat de la marxa de la comarca del Solsonès, sobretot des del punt de vista econòmic. Aquesta comarca té una economia relativament diversificada i aquí trobem indústries que van a millor, però d’altres que no van tan bé».

El president de CiU va assegurar que durant la trobada també s’havia tractat el tema de la pagesia, bàsicament de l’agricultura i la ramaderia, activitats que «estan en una situació relativament delicada en molts aspectes».

El president va recórrer el nucli antic de Solsona i va poder conversar amb la gent del carrer i amb alguns paradistes del mercat, als quals va desitjar unes bones festes.