Gassió ha argumentat que la seva formació mantindrà l´acord estipulat amb el PSC tot i la mala experiència que va suposar per a CiU les converses amb els socialistes. En aquest sentit, ha desvelat que el pacte per governar el Consell Comarcal i repartir-se´n la presidència dos anys tenia una primera part que no va ser respectada pel PSC d´Alp. Així, segons Gassió, CiU i PSC havien arribat a un acord per governar junts també a Alp, on la llista de CiU encapçalada per l´exalcalde Salvador Rigola va guanyar les eleccions. El vicepresident del Consell i regidor a l´oposició de Puigcerdà hi ha afegit que una vegada es va trencar el pacte amb els socialistes d´Alp, CiU i el PSC d´Isòvol van enfortir la seva relació fins a esdevenir un llaç sòlid que no es trencarà a mig mandat.

Des d´Alp, Salvador Rigola ha coincidit amb la versió de Gassió i ha detallat que el pacte amb Cosme Ruaix (PSC) es va gestar en una reunió celebrada al mateix ajuntament el dissabte abans dels plens consitituents. Segons Rigola, l´acord es va tancar amb el testimoni de dos parlamentaris, un a l´hemicicle de la Ciutadella i un al de Madrid. El pacte establia que Rigola era l´alcalde i que Ruaix, el primer tinent d´alcalde, i que constituït l´Ajuntament oferirien a la resta de forces del consistori un acord general per fer un govern de concentració. Rigola també ha explicat que la nit abans del ple constituent l´actual tripartit va pactar per la seva banda i que mai ningú no els ha donat cap explicació de per què es va trencar el primer pacte.

Rigola ha lamentat el moviment del PSC per aconseguir el govern d´Alp i ha apuntat que molt probablement ell hauria acabat cedint l´alcaldia a Ruaix per qüestions d´àmbit personal.

Dictat de Barcelona

A les files del PSC, però, la versió no és la mateixa. L´alcalde d´Alp, Cosme Ruaix, ha defugit donar detalls de com va anar tota la negociació, però ha assegurat que el govern d´Alp no va entrar en el paquet del Consell Comarcal. Ruaix ha recordat que governa amb un regidor d´ERC, formació que, en canvi, és a l´oposició del Consell Comarcal. Per la seva part, Esteve Maurell ha afirmat que en l´àmbit oficial del partit mai no li ha constat el pacte que es va fer amb CiU a Alp. L´alcalde d´Alp ha manifestat que, en tot cas, es tractaria d´una reunió de caràcter intern i de CiU. Maurell ha admès que el pacte que va establir amb CiU per governar a Isòvol i al Consell Comarcal és el que va dictar la direcció del partit des de Barcelona.